maandag 25 juni 2007

MCP worden deel III

Voor het leren van een examen zijn er een aantal resources.

Het examen
Microsoft biedt online een overzicht van alle onderwerpen van een examen aan. Bijvoorbeeld 70-536 overzicht. Dat zijn de onderwerpen waar het examen over gaat.

De kennis
MSDN
Alle onderwerpen hebben in de MSDN library een of meer pages met voldoende uitleg om het examen te halen. Na het maken van de voorbeelden weet je voldoende. (veel succes met het doorlezen van 300 bladzijdes saaie tekst)

Transcenders
Er bestaan een aantal proef examens zoals de transcenders die online te koop zijn. Bij het maken van de vragen kan je bij de fout beantwoorde vragen een uitleg krijgen, dat maakt het leren al een stuk eenvoudiger.

Testkings
De testking boeken zijn letterlijke examen vragen samengevat door mensen die de examens hebben gemaakt. Dit is echt vals spelen maar geeft een duidelijk beeld van de moeilijkheid van de examens. Het leren van testkings is dommer werk dan de transcenders en niet alle antwoorden zijn goed uitgelegd of correct.

Braindumps
Hetzelfde als de testking boeken maar dan niet zo duur. Online zijn veel databases te vinden met veel examen vragen (en soms ook de antwoorden).

Ervaring
Cursussen
Er staat voor bij elk examen welke cursussen daarbij horen. Het volgen van de cursus dwingt je om de technieken te gebruiken en er voldoende kennis over op te doen door de uitleg. Cursussen raad ik in het bijzonder aan voor iedereen die in een klein probleem gebied werkt en toch de examens wil doen. (Printen is een belangrijk onderwerp in sommige examens maar als je er nooit mee werkt laat een cursus goed zien wat er allemaal bestaat en in een examen gevraagd word)

Typische Examen weetjes
Tijdens een cursus (en zeker de mijne) word er stilgestaan bij typische weetjes vragen die tijdens een examen worden gevraagd

Geen opmerkingen: